- 300g laxfilé
- 300g torskfilé eller annan vit fisk
- 1-2msk smör el margarin
- 1 stor finhackad lök
- 1-2tsk curry
- ½-1tsk paprikapulver
- 1 stor strimlad purjolök
- 4-5 strimlade blekselleristjälkar
- 1 röd finstrimlad paprika
- 3msk vetemjöl
- 2½ dl fiskbuljong (tärning)
- 3dl matlagningsgrädde
- 1 knivsudd cayennepeppar
- ½ krm svartpeppar
- 1msk pressad citronsaft
- ev lite salt
- Fräs lök, curry och paprikapulver i fett. Rör om.
- Lägg i purjolök, blekselleri och paprika. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Sjud grytan ca 4-5min.
- Smaka av med cayennepeppar, svartpeppar och citron.
- Skär fisken i lika stora bitar och lägg i grytan. Sjud tills fisken är klar och grytan är genomvarm. Smaka eventuellt av med lite salt.
- Servera med potatis
Smaklig måltid!
XO
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar