söndag, februari 12

Morotskaka à la LCHF

Gjorde denna goda morotskaka härom dagen! Helt klart över förväntan! Så här kommer receptet!
  • 3 Ägg
  • 3dl Mandelmjöl
  • 1dl Turkisk Yoghurt
  • 2tsk Kanel
  • 0,5tsk Ingefära
  • 1tsk Ekologiskt Vaniljpulver
  • 1,5tsk Bakpulver
  • 2,5 dl finrivna Morötter
  • 50g smält Smör
  • Ev. sötningsmedel om man så vill
Smält smöret och ställ det åt sidan medan du vispar ihop övriga ingredienser till en smet. Tillsätt det smälta smöret sist. Klä botten av en springform med smörpapper och häll i smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen, 175 grader i 25 minuter.

Ta ut kakan och låt den svalna. Innan formen lossas kan det vara en idé att skära med kniv runt kanten, detta för att kakan inte ska gå sönder.

När kakan kallnat gör du frostingen:
  • 200g Färskost, till exempel philadelphiaost
  • 50g rumsvarmt Smör
  • 0,5-1 dl Suketterströ, eller annat sötningsmedel
  • ca 1tsk pressad Lime (el mer efter smak)
Vispa ihop färskost, smör och sötningsmedel. Smaka av med lite lime. När du är nöjd med smaken brer du ut frostingen över kakan.

Förvaringstips!
Kakan kan frysas, gör det bitvis. Tinar gör du bäst i kylskåp över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar