Ingredienser grundmjöl:
• 2 dl sötmandel el hasselnötter
• 2 dl kokosflingor
• 1 1/2 dl linfrön
• 1 dl sesamfrön
• 1 1/2 dl solrosfrön
• 2 dl cashewnötter (kan uteslutas)
Ingredienser kex:
• 3 dl grundmjöl
• 3 ägg
• 1 tsk bakpulver
• 2 krm salt
• Sätt ugnen på 175°
• Mixa alla ingredienser, utom ½ dl linfrö, till grundmjölet i en matberedare. Det ska bli som ett halvgrovt mjöl. Tillsätt sedan resterande linfrön.
• Blanda samman 3 dl mjöl med ägg, bakpulver och salt i en bunke. Låt stå någon minut.
• Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Det ska vara så tunt att det precis håller ihop.
• Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter tills smeten får lite färg. Ta ut plåten och skär kexen i lagom stora kexbitar.
• Sätt in i ugnen igen men nu på 50–75 graders värme. Kexen ska stå inne tills de är spröda och hårda – det tar cirka 1 timme. Ställ en äggklocka och kolla av kexen då och då.
Jag brukar göra en stor sats mjöl som jag sedan förvarar i kylen. Bra att ta fram när man vill göra kexen men har ont om tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar